زمان کنونی: 04-17-2024، 07:38 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)


ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کتاب مقدس (تورات و انجیل)و اوستا(کتاب زرتشتیان)رو ، چه زمانی نوشتند ؟
10-16-2018, 07:43 PM
ارسال: #1
کتاب مقدس (تورات و انجیل)و اوستا(کتاب زرتشتیان)رو ، چه زمانی نوشتند ؟
سلام
احوال شما

سوال : کتاب اوستا کی مدون و نوشته شد ؟

جواب : بعضی معتقدند که اوستا در دوره هخامنشی مدون بود و با حمله اسکندر از میان رفت و یا اسکندر اون رو سوزوند...
در دوره اشکانی مجددا در صدد جمع آوری اوستا بر آمدند، ولی قدر مسلم این است که در آغاز ظهور ساسانیان اوستا مرتب و مدون نبوده و به دستور اردشیر، یکی از روحانیان زردشتی از نو، اوستا را مرتب می سازد اما آن روحانی بر اساس چه مدرکی این کار رو کرد؟ البته معلوم نیست.

اوستای ساسانی با اوستای اصلی چه قدر انطباق داره و چه قدر اختلاف دارد؟ باز هم معلوم نیست .آنچه معلوم است این است که اختلافات فراوانی میان آنها بوده است. چرا همه اوستای ساسانی باقی نیست و فقط قسمتی از اون باقی هست این نیز معلوم نیست.(1)


کریستن سن درباره مطلب اخیر می گوید: گاهی شخص به فکر می افتد که چرا قسمت بیشتر اوستای ساسانی در ازمنه اسلام نابود شده است؟ می دانیم که مسلمانان، زردشتیان را اهل کتاب می شمرده اند، بنابراین نابود شدن کتب مقدس آن طایفه را نمی توان به تعصب اسلامیان منسوب کرد و چنانکه دیدیم بیشتر قسمتهای اوستای ساسانی در قرن نهم میلادی (سوم هجری)، هنوز موجود بوده، یا لااقل ترجمه پهلوی آنها به انضمام تفسیر معروف به "زند" را در دست داشته اند.

مسلما صعوبت زندگانی مادی که در آن تاریخ گریبان گیر زردشتیان شده بود مجال نمی داد که نسل به نسل این مجموعه بزرگ مقدس را رونویس کنند...

قرائنی در دست داریم که از روی آن می توان گفت شریعت زردشتی در قرن نخستین تسلط عرب تا حدی اصلاح شده و تغییر پیدا کرده است و زردشتیان خود مایل بوده اند که بعضی از افسانه ها و اساطیر عامی و بعضی از اعتقاداتی را که در فصول اوستا ثبت شده حذف کنند.(2)
سوال دوم اینکه :

گم شدن تورات و بررسی حجیت آن چی ؟

در بخشی دیگه از کتاب مقدس در مورد پیدا شدن تورات چنین آمده که روزی حلقیا کاهن اعظم به نزد شافان منشی رفته و ادعا می‌کند تورات را پیداکرده و آن را جهت بررسی به آن منشی تحویل می‌دهد.

شافان منشی پس از مدتی خبر پیدا شدن تورات را به پادشاه آن روز داده و بخشی از تورات را برای وی می‌خواند:

«یک روز حلقیا، کاهن اعظم نزد شافان منشی دربار رفت و گفت: در خانه خداوند کتاب تورات را پیداکرده‌ام. سپس کتاب را به شافان نشان داد تا آن را بخواند. وقتی شافان گزارش کار ساختمان خانه خداوند را به پادشاه می‌داد در مورد کتابی نیز که حلقیا، کاهن اعظم در خانه خداوند پیداکرده بود با او صحبت کرد. سپس شافان آن را برای پادشاه خواند.»(3)

نکته‌ی قابل‌توجه اینه که: به‌قدری گم‌شدن تورات طولانی بوده که در اثر اون چند نسل از یهودیان منحرف‌شده و برخی هم به بت‌پرستی روی آورده و گناهانی انجام داده بودند که طبق گفته‌ی حلده نبیه‌‌ی (پیامبر زن) قابل بخشیده شدن نبود.

‌چنانکه ماجرای این وقایع در دوم پادشاهان اومده:

«وقتی پادشاه کلمات تورات را شنید، از شدت ناراحتی لباس خود را پاره کرد و به حلقیا کاهن اعظم، شافان منشی، عسایا ملتزم پادشاه، اخیقام (پسر شافان) و عکبور (پسر میکایا) گفت: از خداوند بپرسید که من و قومم چه باید بکنیم. بدون شک خداوند از ما خشمگین است، چون اجداد ما مطابق دستورات او که در این کتاب نوشته‌شده است رفتار نکرده‌اند.» (4)

توجه توجه

حالا باید خود زرتشتیان و مسیحیانِ و یهودیانِ منصف به این سؤال پاسخ بدن که: آیا چنین کتابی می‌تونه حجت باشه و مردم رو به سعادت اخروی رهنمون کنه؟!

نظر شما چیه
---------------------------
(1)کریستین سن ، ایران در زمان ساسانیان، ص162-163و 538
(2) کریستین سن ، ایران در زمان ساسانیان،ص 163-164
(3) ترجمه‌ی قدیم کتاب مقدس، دوم پادشاهان ۲۲: ۸_ ۱۰.
(4)ترجمه‌ی قدیم کتاب مقدس، دوم پادشاهان ۲۲: ۱۱_ ۱۷.

احکام دختر و پسر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  توی کتاب صحیح بخاری نوشته :در وضو گرفتن پا رو مسح می کنند نه اینکه بشور hosein 0 643 12-13-2018 04:27 PM
آخرین ارسال: hosein

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان